Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välsjungande Lina Sundqvist fick ta till klädnyporna

I den starka blåsten 9 juni vid Pro Kulturs och Gullänget kyrkas trivselaktivitet ”Rör på dig” skötte välsjungande Lina Sundqvist allsången. Hon fick ta till klädnypor för att hålla notbladen på plats. På plats var ett trettiotal aktiva pensionärer vilka trivdes som fisken i vattnet.

Först skulle man gå en valfri lång promenad för att därefter svara på kluriga frågor som PG Forslund PRO Kultur satt ihop med tillhörande bilder. Under tiden man klurade ut svaren så serverade diakon Susanne Kallin kaffe och fikabröd.

Så blev det dags för det alla satt och väntade på, nämligen allsång med kantor Lina Sundqvist. Ur allsångshäftet ”Sjung med oss i sommar”, som Svenska kyrkan i Själevads pastorat tryckt upp, hann Lina Sundqvist med tretton allsånger på tre kvart. Med inlevelse och finess presenterade Lina sångerna, där tycke och smak avgör vilken som man tycker bäst om. Frågan är om inte det blev hugget som stucket mellan ”Räck mig din hand” och ”Han är min sång och glädje”. Båda mycket populära.

Lina avrundade allsången med ett solo. ”Nu går sista visan, dej vill jag sjunga för, vi behöver varandra, du och jag och dom andra, som står utanför. Låt den sista strofen, bli en sång vi minns, tack för att jag får ha dej, tack för att alla finns”. Med välförtjänta applåder kunde Lina plocka ihop notbladen och tacka för sig.

Kjell Larsson

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel