Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välkomponerat luciafirande med Dockstas friskola

Den 13 december var det dags för Docksta friskolas luciafirande. Man hade i år slagit samman friskolans luciafirande med kulturskolans musikuppvisning. Det blev ett en timmas välkomponerat program.

Kramfors kommun har satsat flera år på ”Kulturskolan” under rektor Sune Johanssons ledning nu. Det betyder mycket inte minst för de små skolorna att få tillgång till utbildade musiker till en mycket bred musikundervisning. De musiklärare som hade hand om kvällen var Nina Nilsson, Johan Nilsson och Katarina Törnkvist.

Det här var fjärde uppträdandet för friskolans lucia. Först på morgonen var Elin Bergström lucia på skolan, på Dockstavarvet var det Hedvig Bretz-Näslund och på Kustgrillen Engla Hagström.

Det var nära trehundra, som hade sökte sig till kyrkan och de blev verkligen inte besvikna.

Det sjöngs först tre sånger gemensamt. Under andra sången kom så luciatåget – även i år utan lucia. Under nästa sång kom så luciorna – de var två i år! – Hanna Buhr och Hilda Öberg. Så sjöng hela friskolan ”Var välkommen".

I nästa del av programmet var det förskoleklassen till åk 3 som framförde tre visor på ett frejdigt sätt. Över huvud taget är nutidens skolbarn mycket frimodigare än de var för bara femtio år sedan.

Så var det dags för hela församlingen att vara med i första versen i psalmen ”Stilla natt”. Man sjöng den på tre olika språk; svenska, engelska och spanska! Åk 4 framförde ”Tomten och haren” instrumentalt. De äldre barnen sjöng så tre sånger.

Det hela avslutades med att hela skolan sjöng ”Månen är melon”. Så tågade man ut från kyrkan sjungande Luciasången. Jättestarka applåder följde luciatåget ut.

Det enda som inte var bra var belysningen framme i koret. Där måste församlingen tänka till. Det blev väldigt mycket av bara silhuetter man såg där framme. Det gjorde inte sången sämre, men det hade varit roligt att se de agerande bättre.

Men det var inte slut för i kväll. I det nyrenoverade församlingshemmet bjöds på fika och hela kvällen avslutades med dragning i församlingslotteriet.

KAANNO

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel