Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välkommen till Rutberget

Vilken ynnest för oss Ö-viksbor att ha fjällskog inne på knutarna och bli hälsad ”Välkommen till Rutberget” då man passerat stormyran och kommit upp till spårsystemets högsta punkt Tomten. Bo Westberg-Grens konstverk från 2015 blev en riktig fullträff med det skidande paret Anita och Sture Lindblad.

Folk stannar till och läser av temperaturen, innan man släpper på i utförslöpan ned till Rutbergshotellet som Nola Motion driver ideellt under Kjell E Matssons ledning.

Ideella krafter är jätteviktiga i dessa tider. Inom Nävertjäl Bygdegårdsförening finns ett flertal entusiaster med Johan Andersson i spetsen som lägger ned sin själ under helgerna på att fixa till bra spår. Med handkraft för att fylla igen ojämnheter och blöt hål och med kommunens sladdar och spårmaskiner bakom snöskotrar dundrar man fram mil efter mil innan man är klara och själva kan nyttja spåren.

Vad är då belöningen för alla dessa människor, som jobbar och sliter för att få till spår och en gästvänlig värmestuga? Jo, att mötas av skidåkare som hälsar och vinkar glatt för att visa att vi är en enda stor familj.

Kjell Larsson

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel