Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våldsman greps vid skola – kvinna sökte skydd i lärarrum

Mannen i 30-årsåldern satte skräck i sin fru.
Då sökte hon hjälp på en skola – där våldsmannen försökte hitta henne.
– Inga elever eller personal var hotade, säger rektorn vid skolan i Sollefteå kommun.

Larmet kom in vid 10-tiden på måndagen. Tre okända män befann sig vid skolan.

En av dem kunde gripas på plats, misstänkt för grov kvinnofridskränkning.

– Kvinnan kom till skolan och berättade att hennes man sökte henne. Det var våld i nära relation och inget som var kopplat till skolan, säger rektorn.

Läs också: Man anhållen för grov kvinnofridskränkning

I väntan på polispatrullen hölls den utsatta kvinnan i ett lärarrum. Det finns inga uppgifter om att gärningsmannen hotat eller skadat någon på skolan.

– Inga elever eller personal var hotade. Det var bara frun han sökte, men henne träffade han aldrig, säger rektorn.

Enligt rektorn följdes de rutiner som finns för avvikande situationer.

–Jag tog det säkra före det osäkra och gick runt i alla klassrum och pratade med alla barn för att höra om vad de hade sett och upplevt. Det var inte någon större oro, många av dem hade över huvud taget inte uppfattat det som hänt.

Alla föräldrar har fått brev skickade till sig om den uppkomna situationen. Allehanda har tagit del av brevet, där det framgår att skolan efter det inträffade på eget inititav valde att låsa flera dörrar för att "skapa lugn och ro".

– Jag gick ut med brevet för att jag vill att alla föräldrar ska ha möjlighet att ställa frågor. Hittills är det bara en förälder, vars barn aldrig var på plats, som har ringt, säger rektorn.

Än så länge har polisen bara gått ut med knapphändiga uppgifter om händelseförloppet. Samtidigt cirkulerar hatfyllda inlägg på nätet om vad som ska ha hänt.

– Att de här krafterna tycks ha vaknat till liv och försöker få det här att växa till något större än vad det faktiskt var tycker jag är väldigt tråkigt, säger rektorn.

På lördagen fanns inga nya uppgifter om mannen, som vid upprepade tillfällen misstänks ha gett sig på samma kvinna, försatts på fri fot eller fortfarande sitter frihetsberövad.

– Det vet jag inte, säger S-O Gustavsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

■ ■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här – och följ Allehanda.se på Facebook.