Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våldsbrott vid sjukhusområdet i Umeå

Två personer fick föras med skador i ansiktet till akuten i Umeå under nyårskvällen. Polisen spärrade av ett området kring sjukhusområdet i samband med brottet som rubriceras som grov misshandel.

Enligt polisen var det två personer som utsattes för ett våldsbrott på sjukhusområdet i Umeå vid 22-tiden under nyårsnatten. Brottsplatsen spärrades av och två personer fördes med skador i ansiktet till akuten, skriver VK.se.

Polisen genomförde förhör under natten gällande brottet som rubriceras som grov misshandel.

En av VK:s läsare vittnade under nyårskvällen om en sträng polis som skrek "stopp!" när läsaren höll på att gå innanför avspärrningen i samband med ett bussbyte.

Polisen ville under nyårskvällen inte gå ut med någon information om ärendet.

- Ja, det är avspärrat, bekräftar polisens RLC-befäl i Västerbotten Mathias Borin vid klockan 22.45 på nyårsafton.

- Men jag kan inte gå in på vad det rör sig om i nuläget. Det jag kan säga är att det är något som hänt under kvällen och som vi jobbar på, fortsätter han.

- En person har blivit nedtagen på backen av polis mitt framför ögonen på mig, berättar VK:s fotograf Henrik Karmehag från platsen vid klockan 23.15.

- Jag ser en polisbil och en civil polisbil, det är bland annat en hundpatrull här, fortsätter han.

Karmehag berättar att hundpatrullen söker på platsen och att det ser ut som att poliserna samlar spår.

Nathalie Hultdin

Nils Jonsson