Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välbesökt vernissage med Maria Tjärnström i Konsthallen i Kramfors

Redan innan vernissagen öppnade, köade förväntansfulla besökare i Konsthallen i Kramfors. Utställningen som arrangerades av Kramfors Konstförening hade glädjen att bjuda in Maria Tjärnström och hennes fina alster.

Maria har gästat föreningen vid tidigare tillfällen, men denna gång hade hon tavlor i olika tekniker, nämligen akvareller, torrpastell och Gicleetryck.

Motiven hämtar Maria från naturen, skogen och jakten och här syns både hus i förfall, kalvar med trånande ögon, korpen med den skarpa blicken samt vyer över fjällen eller bergen i hennes närhet.

Bilderna på katten eller hundarna är så naturtrogna att man frestas klappa dem. Efter att konstföreningens ordförande Carl-Gerhard Lindberg hälsat välkommen, öppnades vernissagen och folk kunde mingla omkring och njuta av konsten. Redan efter någon timme kunde man se röda markeringar, vilket innebar sålda tavlor. Utställningen finns att se fram till 8 januari.

Agneta Sjöberg

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel