Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välbesökt Bjärtrådag med strålande sommarväder

I helgen hölls det marknad vid Bjärtrå hembygdsgård och den gamla kyrkoruinen. Det här är en tradition sedan 1988 med Bjärtrå hembygdsförening som initiativtagare.

Annons

Första året hade man lyckats bjuda in 25 utställare med förankring i bygden. Husmorsföreningen tillagade kams i det lilla köket och serveringen gjordes genom ett öppet fönster. Kamsen gjordes av ett lokalt recept som bestod av; potatis, fläks och grahamsmjöl som kokades i vatten. Det serverade sedan med lingonsylt.

Anna-Lena Nordin har samlat tidningsurklipp och på en bild som hon har berättar hon att man se Henry Johansson och Gustaf Bagge där de tar sig en ritt på var sin häst som ägdes av Lockne ridskola. De var båda engagerade i hembygdsföreningen som ordförande och vice ordförande.

Vid ett tillfälle hade också föreningen bjudit in ”Doris minicirkus” med olika smådjur och hela området fram till ruinen var fullt med folk.

Man hade också underhållning och på kvällen dans på 6-kantslogen som ligger rakt över byvägen.

Till att börja med hölls marknaden under två dagar men de sista åren har de begränsats till en dag.

I helgen var det cirka 15-talet utställare på plats och man kunde köpa fika, tunnbröd och kolbullar.

En sedvanlig gudstjänst hölls i kyrkoruinen av prästen Esa Snaula. I samband med marknaden brukar det hållas konfirmationsträff, dock fanns det inga konfirmander att samla i år.

I år var det också ponnyridning och Anna-Karin Norberg tillsammans med dottern Kerstin hade med egna hästar som flitigt reds på av de yngre besökarna.

Man kunde köpa lotter och vinna alster som utställarna hade skänkt.

Söndagen bjöd på strålande solsken och besökarna såg ut att ha ett riktigt trevligt besök vid Bjärtrå hembygdsgård

Ann-Christin Tjernström

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel