Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Väguppror i Omsjö

Fiskevårdsområdet och campingen i Omsjö tappar intäkter. Boende och stugägare längs vägen kör sönder sina bilar och lantbrevbärarna sinkas i sitt arbete.

I höstas påbörjades arbetet med att rusta upp vägen från riksväg 90 i Näsåker mot Omsjö och Grundtjärn. Totalt en sträcka på tre mil.

Själva arbetet med vägen har legat nere sedan i höstas och vägbanan är belagd mot grov kross, stora vassa stenar som orsakat åtskilliga punkteringar efter vägen.

De fast boende och alla stugägare utefter vägen rasar mot vägens nuvarande standard. Det finns över tio fast boende och bara runt Storsjön är det över 80 sommarstugor. Till det kommer Omsjö camping med 50 husvagnsplatser och sex stugor.

- Vi brukar ha beläggning från påsk men nu går det inte att köra med husvagn efter vägen, säger Maj-Britt Albertsson från föreningen som driver campingen.

Det innebär att föreningen tappar inkomster. Samma problem har fiskevårdsområdet som inte får några fritidsfiskare att köra efter vägen.

- Vi har säkert tappat tiotusen sedan det började och vi vet inte hur länge det ska se ut så här, säger Göran Sandman, ordförande i fiskevårdsföreningen.

Markus Henriksson som arbetar åt den entreprenör som har hand om vägbygget berättar att på måndag ska ett finare material läggas över de stora stenarna på vägen.

- Då får vi hoppas att det blir bättre för dem.


Läs mer i fredagens TÅ.INGRID ELDEKLINT
070-658 45 78