Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vägrade ringa ambulans- äldre kvinna avled

När tillståndet för en kvinna på ett korttidsboende i Kramfors försämrades, begärde hennes make att ambulans skulle tillkallas. Personalen avstod och dagen därpå avled kvinnan, enligt en anmälan till Socialstyrelsen.

En anmälan om fel i vården på ett korttidsboende i Kramfors har gjorts. Det var den 3 mars en äldre kvinna på ett korttidsboende fick ett försämrat sjukdomstillstånd, enligt den anmälan som är gjord. Kvinnans make ville kontakta en ambulans på grund av kvinnans krämpor, men ombads istället kontakta distriktssköterskan som kopplades in.

Enligt anmälan anlände distriktssköterskan efter omkring 30 minuter, och hon konstaterade då att kvinnan inte mådde bra. Trots att kvinnans make än en gång påtalade att en ambulans skulle tillkallas, så ville inte personalen göra detta.

"Distriktssköterskan konstaterade att hon inte mår bra, försökte ta hennes puls men känner ingen. Min frus ansikte var vitt som snö, men trots detta ville inte sköterskan tillkalla ambulans", skriver hennes make i den anmälan som nu är skickad till Socialstyrelsen.

Dagen därpå avled kvinnan.