Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vägrade betala hyran och vräktes

En hyresgäst som vägrat betala hyran till en fastighetsägare i Kramfors vräktes från bostaden. Det blev ett fall för Ångermanlands tingsrätt. Nu har domen fallit och hyresgästen ska betala 24 827 kronor till fastighetsägaren.

- Oerhört skönt. Den här människan har blivit vräkt flera gånger tidigare för att hon och hennes man vägrat betala hyrorna. Det här är den första fällande domen på drygt tjugo år, säger fastighetsägaren som fick problem redan efter en månad.

Det här ärendet har föranlett flera polisanmälningar, och en som hamnat i hetluften är poliskommissarie Kurt Lövgren i Kramfors. Han har anmälts för förtal.

- Först var det mannen som anmälde mig, och sedan var det dags för kvinnan att göra det samma. Sedan jag fått klart för mig vilka sorts människor det här är så brydde jag mig inte. Det gick liksom inte att ta det på allvar. Det har ju varit många anmälningar under den här tiden och samtliga har lagts ner, säger Kurt Lövgren.

Efter att paret vräkts från boendet i Kramfors flyttade de till en ort i Höga kusten. Enligt vad TÅ erfar så ska kvinnan vid ett flertal tillfällen ha bytt namn vilket försvårat för hyresvärdarna att veta hennes bakgrund.

Den fällande domen betyder också att kvinnan och mannen ska betala rättegångskostnaderna för fastighetsägaren i Kramfors.


EGON SUNDLÖF
070-662 27 53