Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vadim avstängd i tre matcher

Kramforsmålvakten Vadim Istrati har fått sin bestraffning av disciplinutskottet i Svenska Fotbollsförbundet.
Han stängs av under 23 april – 13 maj vilket motsvarar 3 seriematcher för Kramfors i division 3.

Annons

– Det känns som om de har bestämt påföljden efter händelsen i sig och jag tycker att det här straffet är rimligt, säger Mikael Berggren i Kramfors Alliansen.

Det var för några veckor som Kramforsmålvakten Vadim Istrati åkte på en grov utvisning i en träningsmatch mot Lucksta i Sundsvall där en av deras spelare bröt benet i en närduell med Vadim.

Matchen avbröts och det var minsta sagt heta känslor på och utanför planen.

– Min känsla var att det kunde bli fem matcher med tanke på den uppståndelse som blev i media efteråt. Jag var rädd för att förbundet skulle fatta sitt beslut efter att det blev ett benbrott och inte händelsen i sig.

– Men nu verkar det som att de tagit sitt beslut efter själva händelsen, kombinerat med vad Vadim har anfört samt domarrapporten och jag tycker att det här är ett rimligt straff, säger Berggren.

Det här betyder dock att Kramfors får klara sig utan sin tilltänkte förstemålvakt i premiären nu till helgen mot Holmsund, samt mot Östersund och Ånge.

– Eftersom vi inte visste var det här skulle sluta med så har vi självklart sett över olika lösningar och alternativ. Vi hade till och med förvarnat Vadim om att vi eventuellt skulle skicka hem honom om det blev ett längre straff och vi inte skulle kunna använda honom under våren.

– Nu blir det inte så utan Vadim blir kvar och vi kommer att lösa det här. På vilket sätt kan jag inte säga ännu, men vi har olika alternativ och däribland finns kortsiktiga lösningar, avrundar Mikael Berggren.