Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väder stoppade Östersunds skidskytte

Annons

Damernas jaktstart fick avbrytas mitt under det första stående skyttet. Och strax efter klockan 13 fattade tävlingsledningen beslutet att helt ställa in dagens skidskyttetävlingar i Östersund.

Kraftiga vindbyar gjorde förhållandena på skjutvallen hopplösa för de tävlande. Men det rådde delade meningar om det var rätt att avbryta så sent in i tävlingen.

En av flera som tyckte att loppet borde ha fortsatt var Darja Domratjeva, vitryskan som ledde loppet efter tredje skjutningen.

Jag tror att ni kan förstå mig, säger hon till TT.

Sveriges Anna-Karin Strömstedt tyckte dock att beslutet att bryta tävlingen på grund av den hårda vinden var helt riktigt.

Det var bra att de tog beslutet. Hade det varit träningsdag hade man inte ens gått ut och skjutit, sade Strömstedt till TV4.

Elisabeth Högberg om svårigheterna på skjutvallen:

Man fick sikta mitt i och hoppas att det träffade på någon sida, sade Högberg till TV4 och fortsatte: Man började garva för att man fattade inte att det var slut.

Norska Ann Kristin Aafedt Flatland, i ledning inför loppet och tvåa när det bröts, hade också förståelse för beslutet.

Det är lite surt när man ligger med i täten och det bara är en skjutning kvar. Men det var kö i straffrundan, och det är inte så vi önskar att skidskytte ska framstå. Så det var väl ett korrekt beslut, säger hon. Det är på stående skyttet man verkligen känner det i kroppen. Det var nog en fördel att vara på bana 1 och 2 eller 29 och 30, då har man kanske lite skydd för vinden. Det var nog de som stod mitt på som hade det värst.

Tävlingsledningen avvaktade väderutvecklingen och hoppades kunna genomföra dagens andra lopp efter att ha skjutit upp loppet en halvtimme. Men väderförhållandena bättrade sig aldrig och herrarna kom aldrig till start.

Mer läsning

Annons