Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad kan vi göra för miljön?

Barnen på Prästbordets skola i Sollefteå har jobbat i några veckor med miljöfrågor. Man har samlat pantburkar och sopor som de sen har skapat djur av.

På Prästbordets skola i Sollefteå är det en viktig del i undervisningen att tänka på miljön. Klass 1 har jobbat i några veckor med att samla pantburkar, gammalt skräp och annat material från hemmet. Detta har de sedan använt i skolan och jobbat med målarfärger och skapat djur.

- Miljön ska inte vara ett tema för sig utan ingå i alla ämne, säger klassföreståndare Barbro Näsström.

Barnen berättar om deras hemläxa som gick ut på att hitta skräp hemma och att kolla efter miljömärkta saker. De är även uppmärksamma på vilka saker i klassrummet som är miljömärkt till exempel pennor och anteckningsböcker.

- Barnen är så miljömedvetna redan. Vi hade en friluftsdag med 100 barn utomhus som drack festis. Men inget skräp var lämnat kvar efteråt, säger Barbro Näsström.


Läs mer i måndagens TÅ.JOHANNA DAHLIN