Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad gör man på en brandstation?

Vad gör man på en brandstation egentligen? Ja, det vet nu förskolebarnen i Sollefteå. På onsdagen var det en heldag hos Räddningstjänsten i Sollefteå där de fick se och pröva på det mesta.

Sammanlagt fick barnen ta sig igenom sex stationer. Ambulansen, släckbilen, stegbilen, släckning med vattenspruta samt öva utrymning.

- Meningen är att Räddningsförbundet Höga Kusten-Ådalen ska ha det här vecka 21. Men då har vi inte tid här i Sollefteå därför körde vi det nu i stället, berättar Mikael Sundström från Räddningstjänsten i Sollefteå. I tre dagar, förmiddagar och eftermiddagar, har Räddningstjänsten tagit emot förskolebarn på brandstationen.

När Allehanda Media var på plats under onsdagsförmiddagen var 37 barn på plats. Populärast var en tur i stegbilen och att själva få släcka en brand med vattensprutan.


JÖRGEN SUNDIN
070-609 16 68