Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vacker sång i Gullängets kyrka på påskdagen

Vid högmässan i Gullängets kyrka på påskdagen kom Lina Sundqvist med en liten skara ur kyrkokören i sitt släptåg. Tre damer klädda i ljusgröna sjalar och solsken i blick fångade tillsammans med Lina Sundqvist vid pianot påskens glada budskap att Jesus är uppstånden från graven.

I den starkt reducerade kyrkokören sjöng Gunilla Ekenberg och Ingrid Olofsson sopranstämman tillsammans med Lina Sundqvist medan Maj Inger Forsberg ensam tog hand om altstämman. Så vackert det lät när Lina Sundqvist vid pianot sjöng verserna i ”Min Gud tillhör äran” och fick hjälp av kören med refrängerna. Unisont förutom psalmerna sjöng de två sånger till och fick välförtjänta applåder av kyrkobesökarna vilka satt glest i kyrkbänkarna.

Högmässan ledd av Madeleine Grensjö avslutades med kyrkkaffe i församlingssalen där var och en fick en påsklilja att ta med sig hem. Allt mycket trivsamt ordnat.

Kjell Larsson

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel