Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utvisningar knäckte Frånö

Högakusten drog det längsta strået och vann ett jämnt och chansfattigt division 3-derby mot Frånö med 2–1 (2–1).
Bägge målen för gästerna efter hörnor.

– Det blev mycket kamp därute men jag är väldigt nöjd med hur vi spelade försvarsspel och sedan tog tillvara våra fasta situationer, sa kustgängets tränare Johan Westin.

Frånö hade lättare att hålla sig för skratt. En rad olyckliga omständigheter förstörde chansen till poäng.

Först kom en liten målvaktstavla, sedan en skada och på det två utvisningar. Bägge importerna Marius Calin och Marcel Ciortan fick lämna planen i andra halvlek.

Matchen fick annars en härlig inledning. Högakusten tog ledningen redan efter fem minuter då Johan Westin omarkerad kunde skalla in 0–1. Men Frånö svarade bara några minuter senare genom Karl Hellström som i efterspelet av en frispark kanade in kvitteringen.

1–1 redan efter tio minuter med andra ord.

Lagen tog sedan ut varandra, det blev mycket spel på mittplan och väldigt få målchanser.

Ett distansskott av gästernas Emil Forsgren och ett skott som strök stolpkrysset från hemmalagets Elvis Valderama var faktiskt allt som hände framåt.

Till det att hemmamålvakten Joakim Tjäder tappade en hörna och "Nico" Castravet kunde nicka in 1–2 för Kusten.

Det var också början till slutet för hemmalaget. Sedan kom olyckorna slag i slag för Frånö och den ena nyckelspelaren efter den andra försvann.

– Vi försökte verkligen jobba in en kvittering i andra halvlek men med både en och två man mindre orkade vi inte, sa "Mellis" Nordqvist.

Inte heller Högakusten skapade något framåt så 1–2 blev slutresultatet.

– Vi ledde matchen och valde att ligga kvar i våra positioner och det gjorde vi bra, menade Westin.