Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utslaget Sverige förlorade i EM

Annons

Basketlandslaget förlorade med 74-87 mot Turkiet.

På grund av resultaten i övriga matcher var Sverige utslaget ur EM redan före uppkast.

Söndagen blev en enda lång svensk mardrömsdag i Bonifika Arena i Koper.

Det började på eftermiddagen när Finland krånglade sig ur ett underläge och lyckades förlängningsslå Ryssland. Den finländska segern var allt annat än bra för Sveriges chanser att ta sig vidare från grupp D.

Och betydligt värre skulle det bli.

Chanserna borta

För när Italien senare besegrade Grekland drogs EM-rullgardinen ned totalt för Sverige. Chanserna till svenskt avancemang var borta redan inför den sena kvällsmatchen mot Turkiet, som nu blev utan betydelse för båda lagen.

Det är å andra sidan inte varje dag Sverige får möjligheten att mäta sina krafter med ett av världens bästa basketlandslag, även om Turkiet - VM-finalist 2010 - har underpresterat rejält i EM.

Sverige hade svårt att freda sin egen korg mot de storväxta motståndarna, och bjässen Kerem Gönlüm kunde lägga i mängder av enkla poäng före paus. I en hafsig och ganska avslagen tillställning med mängder av borttappade bollar sprang Turkiets ledning iväg till hela 17 poäng i början av tredje perioden. Sverige krigade sig sakta men säkert tillbaka, men kom aldrig närmare än sju poäng innan Turkiet kunde defilera mot sin första seger i EM.

Taylor poängbäst

Jeffery Taylor gjorde karriärens åttonde landskamp och var precis som i alla tidigare matcher lagets bäste poängplockare med 18. Han följdes närmast av Jonas Jerebko (17) och Kenny Grant (14).

I och med förlusten mot Turkiet har Sverige vunnit en av fyra matcher hittills i EM. Innan Sverige lämnar Slovenien avslutar laget på måndagskvällen turneringen mot obesegrade Italien.

Mer läsning

Annons