Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utredning föreslår att kommunen köper Fjällräven Center – vi sänder live

Bör kommunen ta över Fjällräven Center av Modo Hockey?
Ja, konstaterar den utredning som kommunens toppolitiker får ta del av på tisdagseftermiddagen.

Annons

Missa inte: Nu avgörs serien – följ upplösningen i vår hockeyallsvenska superkväll: "En unik livekänsla"

Som vi berättat i många artiklar klarar, i både ekonomiskt och sportsligt avseende hårt ansträngda Modo Hockey i praktiken inte av att driva Fjällräven Center.

En utredning har därför gjorts om kommunen ska ta över arenan. Kommunen stöttar redan i dag Modo med mångmiljonbelopp årligen.

Utredningen är gjord av Ernst & Young och kommunledningsförvaltningen med kommundirektören Magnus Haglund som ansvarig. Den presenteras på tisdagseftermiddagen för kommunstyrelsens arbetsutskott.

Både Ernst & Young och Haglund förordar samma sak:

Kommunen bör ta över arenan, antingen enbart arenan i sig eller genom att ta över Modos bolag, Evenemangsbolaget AB, som formellt äger Fjällräven Center.

Oavsett vilket alternativ som väljs – det ska utredas ytterligare – blir det dyrt för kommunen. Minst 126,3 miljoner kronor i båda fallen, enligt utredningen.

Det tredje alternativet, som förkastades, var att fortsätta som idag – med stor risk att Modo Hockey går i konkurs.

Läs mer: Enighet om bidraget till Modo: "Föreningen otroligt viktig för kommunen"