Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utredning föreslår att kommunen köper Fjällräven Center – vi sänder live

Bör kommunen ta över Fjällräven Center av Modo Hockey?
Ja, konstaterar den utredning som kommunens toppolitiker får ta del av på tisdagseftermiddagen.

Annons

Missa inte: Nu avgörs serien – följ upplösningen i vår hockeyallsvenska superkväll: "En unik livekänsla"

Som vi berättat i många artiklar klarar, i både ekonomiskt och sportsligt avseende hårt ansträngda Modo Hockey i praktiken inte av att driva Fjällräven Center.

En utredning har därför gjorts om kommunen ska ta över arenan. Kommunen stöttar redan i dag Modo med mångmiljonbelopp årligen.

Utredningen är gjord av Ernst & Young och kommunledningsförvaltningen med kommundirektören Magnus Haglund som ansvarig. Den presenteras på tisdagseftermiddagen för kommunstyrelsens arbetsutskott.

Både Ernst & Young och Haglund förordar samma sak:

Kommunen bör ta över arenan, antingen enbart arenan i sig eller genom att ta över Modos bolag, Evenemangsbolaget AB, som formellt äger Fjällräven Center.

Oavsett vilket alternativ som väljs – det ska utredas ytterligare – blir det dyrt för kommunen. Minst 126,3 miljoner kronor i båda fallen, enligt utredningen.

Det tredje alternativet, som förkastades, var att fortsätta som idag – med stor risk att Modo Hockey går i konkurs.

Läs mer: Enighet om bidraget till Modo: "Föreningen otroligt viktig för kommunen"