Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utredare anser att OKQ8 måste flyttas

Flytta OKQ8-macken och vänd entrén till Coop forum. Det är ett par av de förslag som finns med i den marknadsanalys som gjorts om Östra Bondsjögatan.

OKQ8-macken ligger enligt utredningen i vägen för att koppla samman Coop med satsningarna på Östra Bondsjögatan.

- En bättre lösning vore att flytta bensinstationen och vända Coops entré mot en med Bondsjögatan sammanhängande stor öppen parkering. Nuvarande utformning innebär att många parkeringsplatser hamnar olämpligt till bakom macken där de inte kommer vara till glädje för någon, skriver man i utredningen.

Utredningen är också kritisk mot hur Coop har sin entré.

- Samtidigt vänder Coop inlastning och lastar mot Östra Bondsjögatan och delar därmed handelsområdet i två separata delar. Slutligen skulle en stor sammanhängande gemensam parkering bättre lösa parkeringsbehoven för Coop som i dag ser ut att bli underförsörjt vid en utbyggnad. Förändringar enligt ovan skulle skapa en konflikt med genomfartstrafiken på Kaptensgatan men dessa torde kunna hanteras genom klok utformning av vägbana och övergångar.

Läs relaterad artikel:
[url=http://allehanda.se/avdelning/harnosand/24424]Handeln i Härnösand under stark press[/url]


LENNART LUNDBERG
070-663 48 60