Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utmattade stjärnor på slottet

Vila och avkoppling i sober slottsmiljö?

Årets "Stjärnorna på slottet" vittnar om motsatsen.

Dagarna blev inte riktigt som vi hade trott, säger Tommy Körberg.

Vid en första anblick kan Tommy Körbergs linnekostym, Meg Westergrens avslappnande stil och Kjell Bergqvists belåtna leende få oss att tro att årets "Stjärnorna på slottet" var synnerligen avslappnande för deltagarna. Men så var inte fallet.

Det var låååånga dagar. De filmade oss från åtta på morgonen till tolv på natten, säger Tommy Körberg.

Han och vännen Kjell Bergqvist hade planerat att vila upp sig under inspelningen på Thorskogs slott, planer som fick läggas på hyllan, åtminstone delvis.

Kjelle Bergqvist är visserligen expert på att koppla av, han vilar efteråt. Men här hade vi ju kamerorna på oss hela tiden också.

Lite sömn

I premiäravsnittet i SVT på annandag jul är det Siw Malmkvists dag, vilken hon försover sig till.

Ja, vilken katastrof! Men visst blev det sena kvällar, på grund av filmandet. Det var kanske någon kvart här och var som man fick på egen hand, säger hon.

Trots långa dagar och lite sömn, har årets deltagare marknadsfört programmet som totalt fritt från intriger.

Vi spelade in hela tiden, en gång hade vi sovmorgon till sju. Men vi bildar ett lag på ett värdigt sätt och den här omgången är lysande kan jag tala om, säger Björn Ranelid.

Han tvekade själv länge innan han tackade ja till att medverka, men lät sig övertalas av Tommy Körberg.

Det här håller skyhög klass. Tio eller tjugo gånger bättre än "Här är ditt liv". Och trots kamerorna spelar vi inte, det är riktiga känslor. Vi sitter verkligen där och blir rörda och drabbade av varandras historier, säger Björn Ranelid.

Ranelid överraskade

Han och premiäravsnittets huvudperson, Siw Malmkvist, kände inte varandra alls när inspelningarna startade, och Siw Malmkvist säger själv att Ranelid var den som överraskade henne mest.

Jag tackade ja till att vara med när jag fick veta att Björn hade sagt ja. Jag tänkte, jag bara måste få träffa denna person som man hört så mycket om.

TT Spektra: Vad hade du hört?

Ja, det som alla säger. Att han tar plats, pratar för mycket och så. Så var det inte alls. Björn är en underbar människa, och jag har aldrig träffat någon som skrattar så mycket som han, säger Siw Malmkvist.