Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utlånade Modospelarna kan skjuta klubben till Hockeyallsvenskan: "Väldigt konstig situation"

Han är just nu utlånad från Modo till Mora.
Två lag som kan ställas mot varandra i ett kval – och då kommer Patrik Karlkvist tillsammans med resten av Modospelarna tillhöra Mora.
– Det är en väldigt konstig situation, säger han.

Mora går som tåget i slutspelsserien just nu. Två raka segrar har det blivit och inför mötet mot Oskarshamn toppar dalalaget tabellen.

Skulle Mora behålla förstaplatsen väntar ett play off mot förloraren i den hockeyallsvenska finalen. Om Mora vinner där ställs laget sedan mot Modo.

En matchserie som kommer bli, minst sagt, speciell. Varför? Jo, de tre Modospelarna Patrik Karlkvist, Erik Flood och Linus Sandin kommer nämligen spela vidare med Mora om de ställs mot Modo i ett kval.

– Det är en väldigt konstig situation, säger Patrik Karlkvist och skrattar lite.

– Jag ska inte ljuga, jag har tänkt på det en del, men jag vet inte hur det kommer kännas. Nu spelar jag i Mora, så...

Du kan eventuellt skjuta ner "din" klubb till Hockeyallsvenskan samtidigt som du tar Mora till SHL?

– Haha, ja, det är märkligt.

LÄS MER: Seger efter strulig dag: "En bra genomkörare"

Patrik Karlkvist kritade på ett treårskontrakt med Modo förra våren och lånades därefter direkt ut till Mora. Trots att säsongen inte riktigt blivit som 23-åringen tänkt sig hoppas han att utlåningen utvecklat honom som spelare inför äventyret med Modo.

– Jag vill försöka ta plats med Modo nästa år. Det är därför jag är med Mora nu så att jag kan utvecklas ännu mer. Jag är inte helt nöjd med min säsong, men det kan nog bli bra om jag får en hel sommarträning. Får jag en bra start i Modo kan jag nog ta en plats, det är vad jag siktar på.

Varför är du inte nöjd med säsongen?

– Det har varit upp och ner hela säsongen. Jag vill göra det jag är bra på, men jag vill samtidigt tänka på saker jag måste förbättra, som defensiven. Även att tacklas mer och spela enklare, delar som jag kanske inte gjort tidigare. Överlag är jag okej nöjd med säsongen, men jag hade gärna gjort fler mål och avgjort fler matcher.

Vad måste du förbättra för att ta en plats i Modo och bli en SHL-forward?

– Först och främst bli mer explosiv och snabbare. Jag måste vara först på pucken oftare, men sedan vill jag förbättra alla delar i mitt spel.

LÄS MER: Häggqvist: Lika spännande som man kunde förvänta sig...