Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utlånade Modospelaren Patrik Karlkvist efter derbyfiaskot: "Hoppas få åka till Ö-vik nu"

Han har gjort sitt i Mora IK nu, Patrik Karlkvist.
Det slutade med en smärtsam derbyförlust mot Leksand.
– Det känns förjävligt, säger han.

Mora hade ett drömläge inför Daladerbyt. Laget hade tack vare starka insatser tidigare i slutspelsserien fått en målskillnad som innebar att Leksand skulle behöva göra minst fyra fler än Mora för att ta förstaplatsen.

Det gjorde hemmalaget. De vann med förkrossande 6-0.

– Jag har svårt att sammanfatta matchen nu. Det är svårt att säga vad som går fel egentligen, de gör mål på sina chanser och det gör inte vi, säger en besviken Patrik Karlkvist som gjort sitt i Mora nu.

– Det känns förjävligt. Det kändes bra innan matchen, men när de gör 3-0 och 4-0 så känns det nästan kört.

Kändes det kört?

– Vi försöker och försöker, men vi kommer inte riktigt in på kassen. De stänger ner oss bra men innan de tog ledningen med 2-0 så har vi lägen att göra mål, men ja, så här är hockeyn.

24-årige Karlkvist lånades inför denna säsong ut till Mora från Modo – som nästa vecka inleder ett kvalspel mot antingen Tingsryd eller Leksand.

I nuläget vet inte Patrik Karlkvist hur den närmaste framtiden ser ut. Han kommer inte få spela någon match i Modotröjan denna säsong, men han hoppas få träffa laget innan kvalet drar i gång.

– Jag hoppas få åka till Örnsköldsvik nu, kolla någon match i slutet och träffa grabbarna och ledarna.

När pratade du med Modo senast?

– Jag har inte snackat med Modo sedan juli. Jag vet inte vad som händer nu faktiskt.

Du har bara haft kontakt med Mora denna säsong alltså?

– Ja.

Linus Sandin, som även han varit utlånad från Modo till Mora denna säsong, kommer spela med Modo J20 under J20-slutspelet.