Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utlämnad för 19 år gammalt brott

En man från Trelleborg har gripits i tyska Rostock och utlämnats till Polen. Han misstänks för vållande till en trafikolycka i Polen 1990 och hotas av åtta års fängelse, skriver Sydsvenska Dagbladet.

Olyckan krävde tre människors liv och inträffade när mannen körde sin långtradare in i en buss som stannat vid en obelyst vägren.

Själv skadades han också, låg på sjukhus och fick sedan lämna landet mot borgen. Sedan dess har han inte hört av de polska myndigheterna, uppger hans bror för tidningen.

Polens generalkonsulat i Malmö försökte få mannen utlämnad 2006, men Helsingborgs tingsrätt avslog begäran med motiveringen att brottet enligt svensk lag var preskriberat samt att mannen är svensk medborgare.

Den 27 augusti greps Trelleborgaren när han var på semester i Tyskland med familjen. Den tyska polisen hade upptäckt att han var efterlyst via Interpol. Efter en och en halv månad i tyskt häkte utlämnades mannen till Polen. Svenska ambassaden i Warszawa är nu inkopplad på ärendet.