Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utklassningsseger för Linköping

Linköping utklassade enkelt Södertälje i elitserieishockeyn med 5-0. Det var krisdrabbade Södertäljes sjätte raka förlust.

Matchen startade med spel i Södertäljes zon och så fortsatte det. Hemmalaget hade bara en målchans på hela första perioden. Det kan jämföras med spelskickliga Linköping som inte gjorde mer än vad som krävdes. Laget ledde med 2-0 efter första perioden sedan Södertäljes före detta lagkapten Joakim Eriksson gjorde 1-0-målet. Det var Erikssons fjärde mål för säsongen, hälften av dem har han gjort mot sitt förra lag.

I den andra perioden hade SSK mer puck men förmådde inte att skapa några chanser. Det var tydligt att laget saknade två av sina vassaste anfallare, Linus Videll och Yanick Lehoux, var skadade.

I stället kunde göra 3-0 för Linköping i numerärt underläge.

Den tredje perioden blev en transportsträcka. Två mål av Magnus Johansson fastställde slutresultatet 5-0. Linköpingsstjärnan Jaroslav Hlinka hade gjort poäng tolv matcher i rad, men fick nu sin svit bruten.

Det mesta går emot Södertälje just nu och dessutom sviker publiken - bara 2 684 åskådare fanns på plats.