Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utklassat Uppsala i rysarförlust

Annons

Uppsala var utklassat med 20 poäng av Södertälje.

Ändå blev det en basketrysare som slutade med knapp Södertäljeseger: 76-71.

Det skulle bli matchen där femman Uppsala visade att man är ett lag för toppen i basketligan, precis som tipsen inför ligastarten sade. Uppsala stod på 9-9 i matcher men hade fått tillbaka långtidsskadade Liam Rush och hoppades att flytten till Rosendalshallen skulle störa ligatvåan Södertälje.

Men det blev 0-11, 3-20 och efter åtta minuter ledde gästande Södertälje med förkrossande 4-24 efter ett tätt och hårt försvar och var på väg mot sin 15:e seger för säsongen. Dominanten i första perioden var Martin Pahlmblad som satte 14 av Södertäljes första 20 poäng, bland annat tre trepoängare. Det blev dock hans enda poäng i matchen.

Två sena treor väckte Uppsala och perioden slutade 10-26. Andra blev 15-15 och efter 22-8 i tredje stod det plötsligt 47-49. Rush hade äntligen vaknat till liv, försvaret hade blivit aggressivare och i början av fjärde var det lika 49-49. Resten av matchen blev en kämpamatch där Södertälje hela tiden hade en eller några poängs fördel. John Robersons två satta straffkast med två sekunder kvar säkrade segern för gästerna. Roberson blev också bäste poängplockare med 22 poäng medan Liam Rush fick i 14 för Uppsala.

Serieledande Borås var nära första förlusten men vände underläge med 17 poäng i sista perioden mot Solna till seger 93-90 sedan Chris McKnight satt 24 för Borås. Publiken i Idrottshuset i Örebro fick se hela 200 poäng men det var gästande LF Basket som vann med 110-90 mot ecoÖrebro. LF:s Keith McLeod blev omgångens bäste poänggörare med 28 poäng.

I Sundsvall kunde hemmalaget till slut dra ifrån till seger 80-65 mot trean Norrköping. Islänningen Jakob Sigurdarson satte fem treor och fick i 23 poäng.

Mer läsning

Annons