Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utflykt till Fjälludden

En mycket god och annorlunda lunch fick sånggruppen Sångglädje och Margoriterna uppleva den 30 augusti ute på Fjälludden, Genesön. Detta är kommunens tredje anläggning under namnet "En skärgård i världsklass".

Till Fjälludden kan man åka med bil. Vid den stora grillplatsen, omgiven av trädäck och bänkar, gräddade Lennart Nyberg våfflor. Solen sken över förväntansfulla vänner. Till våfflorna bjöds på hjortronsylt/hallonsylt och grädde. Flera i gruppen hade med sig korv eller hamburgare som de grillade. Tack vare solens värme och elden från grillen tog de flesta av sig sina jackor.

Efteråt gick gruppen runt och tittade på de tre anläggningarna. En rätt stor raststuga med ett stort fönster mot havet och med fin altan med bord och bänkar, en träeldad bastu med plats för ca 15 personer samt den långa bryggan där båtar kan lägga till. Dessutom en fantastisk utsikt över skärgården! Utflykten avslutades med att Berit Ågren tog fram sitt dragspel och tillsammans med hennes dragspelstoner sjöng deltagarna flera visor.

Text och Foto: Margot Ehlin                                  

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel