Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utdelning av fanor och flaggor samt nationaldagsfirande

Svenska Turistföreningens lokalavdelning i Sollefteå tilldelades en fana av föreningen Sveriges Nationaldag.

Vi var tre föreningar i Västernorrland som erhöll fanor och tre som fick flaggor. Den 5 juni åkte två medlemmar från varje förening till Härnösand och residenset. Det var en varm dag med vackert väder. Från STF for ordförande Lille-Mor Westerlund och Kent Edin. På residenset fick vi vår fana av landshövding Berit Högman. Högtidligheten förevigades med foto på var förening för sig samt på alla sex tillsammans med landshövdingen.

Vi blev sedan bjudna på lunch som bestod av potatisgratäng, rostbiff, sallad och alkoholfri dryck. Till efterrätt fick vi jordgubbar och melon i bitar och efter det kaffe. Vi fick även göra en rundvandring i residenset och landshövdingen berättade om de olika rummen.

Dagen efter, det vill säga nationaldagen, fick vi användning för vår nya fana. I tryckande värme marscherade vi från Lillängets skola till hembygdsgården Ådalsbyn. Det var 15 -20 föreningar som vandrade med svenska fanor den kilometerlånga vägen. Jag hade äran att bära vår nya fana. Väl framme på hembygdsgården vidtog nationaldagsfirandet med sång och tal. Det avslutades med att stipendium lottades ut bland de föreningar som gått i tåget. STF fick ett av dem.

Keent Edin

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel