Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utbildningar på Mittuniversitetet försvinner

Mittuniversitetet ställer in flera utbildningar på grund av för få sökande. Bland annat handlar det om en avancerad pedagogisk utbildning Härnösand. Men även Sundsvall och Östersund drabbas av inställda utbildningar.

I Härnösand ställs bland annat mastersprogrammet i pedagogik med inriktning mot utbildning och ledarskap in.

- Det finns en ettårig magister med samma inriktning som ges, säger Margareta Lindhagen, utvecklingsledare på universitetsledningens kansli.

I Härnösand har förutom utbildningsvetenskapen, humaniora och arkivvetenskap även beteendevetenskap varit dominerande. Nu ställs det beteendevetenskapligt programmet med inriktning mot datavetenskap på Campus också in.

- Det finns tre andra inriktningar på beteendevetenskap som ges.

För Sundsvalls del handlar det om molekylärvetenskapligt programmet för dataingenjörer. Elektronikkonstruktion för fordon ställs också in i Sundsvall.

- Motsvarande program kommer att starta i Östersund

Dessutom ställer man in tre Internationella mastersprogram. Det handlar om påbyggnadsutbildningar som vänder sig till internationella studenter. Dessutom blir inte av totalt fyra magisterutbildningar i företagsekonomi av.

- Det här betyder inte att dessa utbildningar läggs ner för gott. Bara att de inte kommer att ges med start i höst, säger Margareta Lindhagen.


LENNART LUNDBERG
070-663 48 60