Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ut med bemanningsföretagen från sjukvården

I dagarna har informerats om att landstinget överväger att stänga en eller flera hälsocentraler. Man anser att för få patienter väljer dessa till förmån för privata alternativ, mycket beroende på att stafettläkeri ger dålig kontinuitet på landstingets hälsocentraler (HC).

SKL, Sveriges Kommuner och Landsting, har i åratal uppmanat landstingen att åtgärda det orimliga beroendet av stafettpersonal, som driver upp kostnaderna med miljontals kronor och som inte minst belastar hälsocentralernas budgetar. Nu är det hög tid att sätta stopp för bemanningsföretagens utarmning av den svenska sjukvården! Våra skatter blir vinster i privata bolag i stället för att ge 100 procent vård för pengarna! Hur länge ska denna fullkomligt orimliga utpressning av vården få fortsätta, utan att något görs? Självfallet hjälper det inte att ett enskilt landsting agerar, det måste ske samfällt och enat över hela landet. Bemanningsanställda läkare och sjuksköterskor får söka de fasta tjänster som skriker efter deras kompetens, vilket skulle gagna patientsäkerhet, personalsamarbete, kontinuitet och ekonomi. För att få sköterskor att orka stanna på sina jobb, behövs bland annat genomgripande arbetstidsförbättringar och höjda löner. Återanställ undersköterskor och medicinska sekreterare, som så skamligt kastades ut från sina jobba i nedskärningstider för bara några år sen – medan deras arbetsuppgifter blev kvar för sköterskor, läkare och alltför få kvarvarande sekreterare att ta hand om!

Nästa steg borde vara att riva upp LOV och istället värna en behovsplanerad etablering av hälsocentraler, där befolkningsunderlag och social struktur motiverar var HC bör ligga med närhet som ledstjärna, vilket samtidigt blir en miljöåtgärd genom att minska onödiga transporter.

Landstinget får välförtjänt kritik för bristande personalpolitik, men brister kan åtgärdas, även inom offentlig sektor, genom att de anställdas åsikter, kunskaper och erfarenhet tas till vara. Där finns expertisen vad gäller vårdens behov och utvecklingsmöjligheter.

Sluta tömma vår landstingskassa genom att ösa hutlösa löner över chefer! Erbjud höjda löner till vårdarbetarna istället – så kanske de stannar kvar, om man ser tecken på att förbättringar är på gång! Tro inte att en storregion ska lösa sjukvårdens problem. I Region Västra Götaland, som funnits i åtskilliga år, läggs vårdcentraler ned, bemanningsföretag urholkar budgeten och nedskärningar duggar tätt.

Eva Rudström

pensionerad distriktssköterska

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel