Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ursäkta, var är muggen?

Tillgången till offentliga toaletter är inte ett område där Härnösands kommun utmärker sig - eller? En toaspaning med kommunalrådet Anders Gäfvert visar sig innehålla en hel del överraskningar.

Efter att ha legat lågt en längre tid, satsar Härnösand återigen på turism. Men vart besökarna i stadens centrum ska gå för att lätta på trycket är en fråga som fortfarande söker sin lösning.

Dassfrågan bollades över till Härnösands ena kommunalråd, Anders Gäfvert, som snällt följde med på en toalettspaning i centrum.

Först ut var Härnösands kommunhus, för vart ska man annars kunna pinka om inte i medborgarnas högkvarter? Mycket riktigt - i entrén till kommunhuset finns två toaletter avsedda för allmänheten.

- Nånting som jag brukar reta mig på när det gäller offentliga toaletter är att det ofta saknas tvål och handdukar. Det gör det aldrig här. Rent och fräscht är det också, säger kommunalrådet efter en inspektion.

Efter att ha undersökt några offentliga institutioner, är det dags att pröva nödlösningar hos de privata näringsidkarna.

Varken Hemköp, Lindex eller Prismahuset erbjuder någon kundtoalett, även om kommunalrådet blir insläppt på en personaltoa av en vänlig anställd på Åhléns.

- Men vanligtvis är det bara om det kommer något barn som vi släpper in någon, annars hänvisar vi till Intersport, säger hon.

Läs hela toalettspaningen i Tidningen Ångermanland.


ANNA WIKNER
070-650 77 02