Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Urladdning av Modo

Första perioden:

Målsumparhistorien såg ut att upprepa sig i den första perioden. Modo tog tag i taktpinnen och skapade ett antal bra lägen inledningsvis, men antingen a) var avsluten för dåliga eller b) räddade Moramålvakten Daniel Hansen på något sätt. Efterhand åt sig ett vilt kämpande Mora också in i matchen och när klockan tickade mot 20.00 var det nog väldigt många som trodde att det skulle stå 0-0 i periodpausen.

Men plötsligt blixtrade Modo till. Lubos Bartecko trampade runt motståndarkassen, spelade till Anders Eriksson som i sin tur sköt. Skottet träffade på en motståndare, men studsade lyckligtvis till Nicklas Danielssons klubb-blad framför mål. Danielsson vände helt sonika runt och petade in pucken bredvid Hansen. 19.25 kom målet, kan Modo bygga vidare på det i andra perioden nu?

- Vi har gått ner i deras tempo. Vi måste upp med tempot och aggressiviteten, säger Nicklas Danielsson, som intervjuades i periodpausen.

Andra perioden:

Visst kunde Modo bygga vidare på ledningen från första perioden - och de gjorde det ordentligt också. Modos akilleshäl i kvalserien har varit målskyttet, men i den här perioden var det rena islossningen.

Efter att Anton Hedman serverats öppet mål av Magnus Häggström och gjort 2-0 ramlade puckarna in i en strid ström. Inom loppet av en minut och 50 sekunder gick Modo från 1-0 till 4-0 och Daniel Hansen, som hade en allt annat än bra dag i kassen, byttes ut mot Lasse Johansson.

Johansson stod för några svettiga räddningar, men Modo gjorde två mål på honom och ställningen är hela 6-1 inför tredje perioden. Moras Jens Jakobs gjorde ett tröstmål när han åkte sig fri två minuter från slutet.

Som resultatet visar är det klasskillnad på isen. Mora såg långa stunder väldigt vilset ut mot ett Modo som höjt tempot avsevärt jämfört med den första perioden.

Tredje perioden:

Modo fick till stora delar spela i numerärt underläge i perioden, då Mora bland annat fick två raka fem mot tre-lägen. Men hemmalaget redde ut det hela och lyckades dessutom utöka ledningen till 8-1 innan slutsignalen. Mattias Timander och Per-Åge Skröder var målskyttar i perioden.

I övrigt inte någon särskilt bra hockeyperiod, men så var ju matchen avgjord redan innan också. Målskillnaden kan bli viktig för Modo i slutändan och därför var det bra att laget fyllde på ytterligare i målkolumnen.