Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppskattad grillning vid Klubbsjön

Klubbsjön är en av de finaste platserna för grillning och kontakt med naturen i Härnösand.

Annons

Bara några hundra meter från havsbadet Smitingen har en välplanerad grillplats skapats. Hit leder en stig som iordningställts för att även kunna välkomna rullstolsbundna och andra handikappade.

Ett 20- tal medlemmar i Kamratföreningen KA 5 , FMK, Reumatikerna, Flottans män och Försvarsutbildarna träffades på lördagen på denna natursköna plats. På programmet stod grillning av hamburgare och korv samt en klurig tipspromenad,

Flottans mäns nyblivne ordförande Roger Carlström fungerade som grillmästare till allas belåtenhet.

På programmet fanns även en tipspromenad med möjlighet att vinna fina priser. Framförallt handlade det dock om gemytlig samvaro och kontaktskapande mellan de deltagande organisationerna.

Tipspromenaden bestod av dussinet knepiga frågor. En lite udda sådan var ”Hur sover grisar?”. Alternativen var ”på vänster sida, stående eller på höger sida”. Många gissade på ”stående” ställning”. Rätt svar är dock enligt facit ”På höger sida”. Längsta strået i tipspromenaden drog Åke Semb med tio rätt.

- Att grilla korv och hamburgare mot slutet av sommaren har blivit en fin tradition inom FMK Härnösand och våra samarbetspartners, konstaterar FMK:s ordförande Uno Gradin.

Klubbsjön är en så kallad klarvattensjö med rent och fint vatten. Ett märkligt fenomen är att vattnet stiger upp från sjöns botten. Inga andra tillflöden finns nämligen men tillskottet är så stort att det räcker till att året runt fylla en bäck från Klubbsjön vid Klösan i viken mot Gånsvik.

Uno Gradin

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel