Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppsagd arrendator fortsätter

Andra gången gillt för Wörman - gör nytt försök med Hallstabacken.

Strax före påsk, mitt under högsäsongen, sades Leif Wörman och Sportberget AB upp som arrendator av Hallstabacken i Sollefteå.

I korthet handlade det om en obetald räkning på 67 000 kronor, en räkning som senare betalades, innan uppsägningen meddelades. Sedan dess, den 10 mars, har kommunen själv drivit anläggningen med förlust.

När Kultur- utbildnings- och fritidsförvaltningen gick ut och annonserade tog sig Wörman en funderare tillsammans med familjen, Sportberget är i mångt och mycket ett familjeföretag.

- Vi kom fram till att göra ett nytt försök. Skidåkning är mitt främsta intresse och att få jobba med det är perfekt, tycker Wörman.

Sammanlagt har sex olika intressenter anmält intresse att ta över driften. Efter en första urgallring fick två av intressenterna återkomma ytterligare en gång. När nämnden sedan tog ställning kom man fram till att Sportberget, den tidigare uppsagde arrendatorn, var bäst.

Mikael Sjölund (s), ordförande i kultur- utbildnings- och fritidsnämnden, ser inget märkligt i det här.

- Det var ett avtalsbrott som ledde fram till att arrendatorn sades upp. En uppsägning måste då ske omedelbart, man kan inte vänta i några månader och sedan hänvisa till något som inträffat tidigare, säger Sjölund.


JÖRGEN SUNDIN
070-609 16 68