Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppmuntra till träning i stället för att låsa grinden

Jag har två söner som spelar fotboll. Mitt i sportlovet så hämtar jag dem uppe på Skyttis, när vi åker hem berättar de en historia som gör mig riktigt irriterad.

När de kommer dit är ju grinden låst så dom tar sig in på baksidan planen. Som förälder säger jag att det är ju inte rätt, men frågan jag ställer mig är; varför är grinden låst?

Inte ens på sportlovet är det öppet, obegripligt.

En vaktmästare får syn på killarna och säger åt dem att gå där ifrån och att de kan gå med i en fotbollsförening om dom vill träna på Skyttis. Både sönerna har varit aktiv i förening sedan de var sex år.

Vi har sex konstgräsytor i kommunen, sju om vi räknar mattan som ligger i någpt förråd. Husum, Holmen, Björna och Bredbyn är inte tillgänglig om du bor runt stan, alltså är Skyttis och BR-hallen alternativen. Bägge är låst.

Några frågor som jag ställer mig.

1: Hur ska vi få fram duktiga fotbollsspelare? Ingen blir riktigt bra av att träna tre gånger i veckan, utan det krävs mängder av egen träning. Underlätta för ungdomarna med brinn för fotbollen att ha möjlighet att hålla på. Vad gör det om mattan nöts ner? Bort med den och dit med en ny, garanterat att det är en bra investering.

2: Det är välkänt att barn rör sig för lite. Är det inte då värt att göra det enkelt att få tillgång till bra anläggningar? Visst förstår jag att det kostar pengar, men långsiktigt så tror jag det är en vinst för hela samhället. Frisk och stark som barn gör att man är friskare som vuxen vilket ger lägre sjuktal med mera.

Sven Grundström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel