Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Upplever drömveckan – trio från Härnösand är hos spansk elitklubb för ett träningsutbyte

Tänk att få uppleva Spanien så här års kombinerat med träning i din absoluta favoritsport.
En sådan drömvecka upplever just nu en trio från Härnösands Idrottsgymnasium.

Det inleddes med ett samarbete med elitserielaget IF Guif i Eskilstuna för Härnösands Idrottsgymnasium. Sedan ett par år tillbaka har man även den spanska ligaklubben Cleba Leon att regelbundet utbyta erfarenheter med.

Till sommaren kommer det spanskt besök till Härnösand (så även ifjol, se länk nedan), men under den här veckan finns det härnösandsbor på plats i Leon i norra Spanien.

Det handlar om målvaktstränaren Krister Billström, samt två elever i "ettan", målvakten Lisa Åkre och mittsexan Moa Vesterlund.

– Vi kommer att vara med på deras träningar och vi vet av erfarenhet att det blir givande för båda parter. Man får alltid något värdefullt med sig hem och de är nyfikna på vad vi fokuserar på, säger Krister Billström.

Att den spanska nyfikenheten är stor märks också.

På Billströms pass i tisdags dök åtta (!) ombytta målvakter upp.

Det kan bli fler. Återresan sker först på måndag, passande nog efter det att serielaget haft hemmamatch i den spanska förstaligan.

Läs mer: Idrottsgymnasiet frontar regnbågsflaggan – Safieh: "En jätteviktig symbol"

Läs mer: Spanska handbollsspelare i Härnösand

Läs även: Här kan du hylla JVM-stjärnorna på lördag