Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppgifter: Timrås jättetalang Jonathan Dahlén på väg till SHL och Färjestad

Jonathan Dahlén kan lämna Timrå IK för spel i SHL innan 31 januari.
Nu sägs han vara på ingång till Färjestad BK enligt uppgifter till Värmlands Folkblad.
– Är det så att han skulle lämna oss ser jag jättegärna att han hamnar i Färjestad, säger Timrås sportchef Kent Norberg till tidningen.

Uppföljning (för Plus-kunder): Jonathan Dahlén och Timrå IK firar nyår som serieledare – berättar om flyttryktena: "Allt är mitt beslut"

Uppföljning: Efter Dahlénryktet – JVM-duo från Färjestad kan lånas ut till Timrå

Tidigare under fredagen berättade Färjestads sportchef Peter Jakobsson att de jagar en spetsvärvning och att de väntar på svar från en kvalitetsspelare inom kort.

Enligt uppgifter till Värmlands Folkblad kan den spelaren vara Timrå IK:s jättetalang Jonathan Dahlén.

Dahlén, som vände åter till Timrå i höstas efter att han drabbats av körtelfeber under försäsongen med Vancouver Canucks, kan nämligen lämnar Timrå för spel i SHL innan 31 januari och har tidigare sagt till Hockeypuls att han funderar på framtiden.

– Ända sedan jag kom till A-laget i Timrå så har jag haft drömmen att gå upp med laget i SHL, så det är väl den absoluta målbilden jag har. Samtidigt måste jag tänka på min egen utveckling, och se vad som är bäst för mig också, sa han innan jul till Hockeypuls.

Till VF säger Dahlén att fokus ligger på Timrå IK.

Samtidigt finns det ett bra samarbete mellan Timrås sportchef Kent Norberg och Färjestads dito Peter Jakobsson.

Och den förstnämnde ser gärna att Dahlén landar i Karlstad om han lämnar Timrå.

– Jag vet att Jonathan funderar på åt vilket håll det ska gå vidare. Är det så att han skulle lämna oss ser jag jättegärna att han hamnar i Färjestad. De gör ett jäkla bra jobb, har en bra organisation och jag känner Peter Jakobsson väl, säger Norberg till VF.

► (+) Han är Hockeyallsvenskans bästa spelare: "Det trodde jag inte"

► (+) Dahlén om SHL-klausulen och klubbvalet: "Helt upp till mig"

► (+) Timråstjärnan om dialogen med NHL-klubben – och kompisens SHL-succé: "Helt otrolig"