Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppgift: Modo vill sno Djurgårdens stjärnback – som dock blickar utomlands

Marcus Högström har varit en av SHL:s bästa backar denna säsong.
Enligt Sportexpressen vill Modo knyta till sig 26-åringen som dock blickar utomlands.
– De klubbar som har hört av sig vet att jag siktar på KHL och drömmer om NHL. De har förstått att det är så, säger Högström, till tidningen.

Marcus Högström har haft en kanonsäsong så här långt. Den tidigare Modospelaren, som spelade i klubben mellan 2007 och 2009, snittar fjärde mest istid av backarna i serien och har gjort 25 poäng på 46 matcher.

LÄS MER: Modo ryktas vara ute efter HV-stjärnan: "Inga kommentarer"

Nu kan Djurgårdens backklippa, som är från Sveg i Härjedalen, vara på väg tillbaka till Modo, uppger Sportexpressen. Örnsköldsviksklubben har anmält sitt intresse och vill göra Högström till en av lagets toppbackar nästa säsong.

26-åringen verkar dock inte bli kvar i Sverige. Han blickar utomlands efter sin fina säsong.

– Det kan ta ett tag innan man sitter och snackar i ett svenskt omklädningsrum. Jag försöker verkligen njuta av den tid som är just nu. Det har varit två och ett halvt år som har varit fantastiska. Jag har kämpat för att ta steget. I Djurgården har jag fått chansen att visa att jag kan ta steget. Jag är otroligt tacksam för det som har varit. Vi får väl se om det blir något mer eller inte, säger han till Expressen och fortsätter berätta att han hört talas om ett intresse från NHL-klubbar.

– Det har jag hört och det är så klart jättekul. Jag har haft något bud som inte har varit vad jag velat från olika lag. Med NHL och KHL är en dröm så klart. Jag kan bara fortsätta ge allt och hoppas att det händer någonting.

Det återstår att se var Marcus Högström spelar nästa säsong. Om det blir en återkomst till Modo, en förlängning med Djurgården eller ett äventyr utomlands.

SE MER: Förre Modotalangen minns kvalångesten i Ö-vik: "Markus Näslund pratade med ikonerna"