Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppåt på Stockholmsbörsen

Handeln på Stockholmsbörsen inleddes med stigande kurser. Klockan 9.50 hade OMXS-index stigit med 0,8 procent till 296,7.

På Asienbörserna hade utvecklingen varit blandad under natten. I Tokyo gick Nikkei 225-index upp 0,7 procent medan det bredare Topix-index steg 0,3 procent. Men i Hongkong sjönk det ledande Hang Seng-indexet 0,3 procent. I

Telekomaktierna gick starkast på Stockholmsbörsen med ett plus på 1,3 procent. Telia Sonera gick upp med 1,7 procent. Energiaktierna gick svagast med ett plus på 0,1 procent. Concordia Martitime tappade 1,8 procent. Lundin Petroleum steg med 0,2 procent efter att ha meddelat att bolaget säljer en andel av Kaspikoyefältet i Ryssland för en halv miljon dollar.

Kinnevik startar ett samarbete med European Internet Holding och köper aktier och optioner i bolaget för 35 miljoner euro. Aktien steg med 0,5 procent. Ericsson fick en 3G-order i Norge och gick upp med 0,5 procent.