Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppåt på Stockholmsbörsen

Annons

Stockholmsbörsen slutade på plus för tredje dagen i rad efter positiva signaler från både Kina och Eurozonen. Vinnare blev elektroniktillverkaren Note, upp 32 procent efter att tandläkargrossisten Lifcos lagt bud.

Vid stängning hade OMXS-index stigit med 0,3 procent till 338,1.

Under dagen kom positiva signaler från både Kina och Eurozonen i form av inköpschefsindex. Även i Sverige steg inköpschefsindex något i november jämfört med månaden före.

Dock dämpades börshumöret av att USA:s inköpschefsindex sjönk mer än väntat.

Bland dagens förlorare fanns klädkedjan MQ som varnat för att vinsten för kvartalet september-november bara blir hälften av vinsten under samma period i fjol. Aktien sjönk 3,4 procent.

På räntemarknaden steg både den tvååriga och den tioåriga räntan, men på valutamarknaden var rörelserna små. En euro kostar 8:66 (8:65) och en dollar 6:64 (6:65). Räntan på den tvååriga statsobligationen är 0,73 procent (0,71). Den tioåriga räntan är nu 1,52 procent (1,47).

Siffrorna inom parentes är slutkursen för föregående handelsdag.

Även på de ledande Europabörserna var det uppåt. Londons FTSE-index steg 0,1 procent. Frankfurts DAX-index steg 0,4 procent och Paris CAC-index steg 0,3 procent.

Mer läsning

Annons