Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppåt på Stockholmsbörsen

Annons

Stockholmsbörsen steg något på torsdagen i handel som präglades av en lång rad delårsrapporter. Husqvarna var dagens förlorare efter en svag rapport.

När handeln stängde hade OMXS-index stigit med 0,5 procent till 410,6. Uppgången var i linje med utvecklingen på de ledande börserna i Europa.

Bland de rapporterande bolagen föll Ericsson med 5,3 procent medan ABB steg med 4,7 procent. Sandvik klättrade 2,3 procent sedan bolaget redovisat en fallande vinst för tredje kvartalet. SEB, som var sista storbank att rapportera, steg med 2,4 procent efter en stark rapport.

Dagens förlorare var Husqvarna som rasade med nästan 13 procent efter en svag rapport. Autoliv föll med 2,5 procent trots att bolaget redovisade en vinst för tredje kvartalet som var bättre än väntat.

Riksbanken meddelade på morgonen att man lämnar styrräntan oförändrad men sänker prognosen för räntan framöver.

Kronan stärktes marginellt mot euron men var oförändrad mot dollarn. Den långa räntan sjönk. En dollar kostar 6:36 kronor (6:37) och en euro 8:78 kronor (8:78). Tvåårsräntan låg på 1,04 procent (1,04) och tioårsräntan på 2,34 procent (2,36). Siffrorna inom parentes avser slutkurser från föregående handelsdag.

Londonbörsens FTSE-index steg 0,6 procent, Frankfurtbörsens DAX-index gick upp 0,7 procent och Parisbörsens CAC-index klättrade 0,4 procent.

Mer läsning

Annons