Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppåt på börsen i morgonhandeln

Annons

Stockholmsbörsen steg när torsdagens handel inleddes. Efter 15 minuters handel hade OMXS-index stigit med 0,5 procent till 204,9.

Under natten var det i huvudsak mest uppåt på de asiatiska börserna. I Japan fick banker som Sumitomo Mitsui luft under vingarna av förhoppningar om ytterligare räntesänkningar. Nikkei 225-index steg med 0,6 procent.

I Stockholm startade finansindex upp 0,9 procent. Handelsbanken steg med 1,2 procent, SEB med 1,8 procent, Swedbank med 0,8 procent och Nordea med 1,2 procent.

Hemtextilkedjan Hemtex har utsett Göran Ydstrand till ny vd efter Anders Jansson, som fick sparken för en dryg månad sedan. Ydstrand har jobbat inom Ikea i 28 år, bland annat som vd för den svenska verksamheten. Hemtex börskurs steg med 3,5 procent.

På morgonen vinstvarnade resebyråkedjan Ticket och flaggade för att försäljningen och resultatet har försämrats ytterligare under avslutningen av året. Försäljningen för helåret 2008 bedöms nu minska med cirka 15 procent jämfört med 2007. Börskursen höll sig oförändrad.

Mer läsning

Annons