Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppåt i Frölunda - mörkt för Rögle

Annons

Frölunda jublade åt tredje raka segern och målvakten Julius Hudaceks fjärde nolla i höst.

Rögle fick inkassera sin elfte förlust i rad, när Frölunda vann med 4-0.

Så olika kan en upptakt inför nyår bli.

Rögle var minst lika bra som Frölunda i första perioden. Men slovakiske målvakten Julius Hudacek räddade allt, precis som i resten av matchen.

Per-Johan Axelsson gav hemmalaget ledningen med 2-0 i andra akten. Vid 1-0 styrde han in ett backskott från Fredrik Eriksson. 2-0 kom efter en fräck, öppnande passning från nye kanadensiske backen Brendan Bell, som fick tre assistpoäng på söndagen.

Dick Axelsson ordnade ett snyggt 3-0 innan andra perioden var slut. Christian Bäckmans 4-0 på en målvaktsretur följde upp i tredje.

Tre segrar på fem dagar har stärkt Frölundas position på slutspelsplats. Men för Rögle går det tungt.

Några minuter in i andra perioden gick vi bort oss och tappade förtroende för varandra, och de regler vi satt upp om hur vi ska spela. Det är i princip "High Chaparral" i 16 minuter, där Frölunda gör som de vill, säger Rögles assisterande tränare Kenny Jönsson om perioden där matchen avgjordes. Sen tycker jag att Frölunda stänger matchen på ett fantastiskt bra sätt, tillägger Jönsson.

Hans Rögle får fira nyår med 16 poäng att hämta in till AIK, på rätt sida kvalstrecket. Att spelarna inte litar på att lagkamraterna gör vad de ska är en nyckelpunkt i Jönssons analys av lagets problem.

Man slutar vara aggressiv. Man lägger sig mittemellan och försöker markera två spelare i stället för en, säger Kenny Jönsson.

TT: Vad talar för att början på 2013 ska bli roligare för Rögle än slutet på 2012?

Vi har förlorat elva raka. Nån gång måste det ta slut. Vi är långt efter, men... Skam den som lägger sig ner och dör. Då hör man inte hemma i Rögle BK, säger Ängelholms-ikonen Kenny Jönsson med eftertryck.

Frölundas tränare Kent Johansson berömmer sin målvakt, som blev kritiserad för några tabbar tidigare i höstas.

Han var väldigt stark i psyket när det var som jobbigast, tycker tränaren.

Julius Hudacek showade för publiken när han hyllades efter slutsignalen, och hyllar Frölundas målvaktstränare Jonas Forsberg.

Han sade åt mig att försöka spela enkelt. Han hjälper mig med det mentala, säger en glad Hudacek.

Mer läsning

Annons