Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Upp" - redan en klassiker

Animationsmästarna Pixar gör det igen - efter att ha gett oss succéer som ”Hitta Nemo”, ”Toy Story” och ”Superhjältarna”.

Denna gång får man stifta bekantskap med pojken Carl och pratglada flickan Ellie som tillsammans drömmer om en resa till Sydamerika. 70 år senare går Ellie bort efter ett kärleksfullt liv med Carl. När ett byggföretag hotar att ta hans hus gör gubbvresige Carl slag i saken, binder ballonger till huset, och börjar resan till Sydamerika som han lovat sin fru att alltid göra. Med sig på äventyret får han scoutpojken Oscar.

Pixars animationsteknik är som vanligt otroligt snygg, men det är framför allt det vackra budskapet ihop med Pixars underfundiga humor som berör.

”Upp” är en vacker, känslosam, rolig och vänskaplig film som onekligen måste ses. Oavsett om man gillar animerat eller inte. Och oavsett om man är gammal eller ung.

Dvd-film: Upp

Regi: Pete Docter

Röster: Christopher Plummer, John Ratzenberger, Edward Asner, Paul Eiding

Genre: Familjefilm/Komedi

Distributör: Disney

Dvd-premiär: 17 februari

Betyg: 5/5

PETER CARLSSON