Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unika butiker till Ådalen

Unika butiker etablerar sig i Sollefteå och Härnösand. Första butiker att gå med i nätverket är JA Ekolivs i Härnösand och Fotfavoriten i Sollefteå.

Konceptet startade på initiativ av några butiksägare i Sundsvall och Timrå i höstas. Det är tufft att som liten egen butik märkas i den hårda konkurrensen av stora kedjor och E-handel. Men utan de små privatägda butikerna med sitt unika sortiment skulle handelsutbudet bli identitetslöst jämfört med andra städer.

Syftet med den här satsningen är att öka synligheten, lönsamheten och konkurrenskraften för fristående privatägda butiker. Unika butiker har bland annat en gemensam Facebooksida och hemsida, och har tagit fram en egen grafisk profil. I sommar lanseras också en utökad sökfunktion så att man lättare ska kunna hitta butikerna.

– Genom att samarbeta ökar vi synligheten så att fler blir nyfiken och hittar våra butiker. Jag tror absolut på "gemensam flagg", säger Eva Vörman på Fotfavoriten (Sko och sulbutiken).

– Genom Unika Butiker når vi ut bredare och blir synligare, säger Anne Hagström på JA Ekolivs.

För att få tillhöra Unika Butiker måste butiken vara fristående och privatägd. I Sundsvall och Timrå har de butiker som gick med i höstas redan märkt att fler kunder hittar till dem.