Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unik ungdomsorkester till Sverige

Annons

Västra Götalandsregionen satsar 2,5 miljoner kronor på att ta en unik ungdomsorkester från Venezuela till Sverige. Under fem dagar i juni ska Simon Bolivar Youth Orchestra hålla konserter och öppna repetitioner i området, under ledning av Gustavo Dudamel, chefsdirigent för Göteborgssymfonikerna.

Simon Bolivar-orkestern ingår i musiksystemet El Sistema i Venezuela. Mer än en kvarts miljon unga musiker, många uppväxta under mycket fattiga omständigheter, deltar i det venezuelanska musiksystemet. José Antonio Abréu som var med och startade El Sistema fick Polarpriset för sina insatser tidigare i år. Abréu kommer också till Sverige tillsammans med Simon Bolivar Youth Orchestra.

Tanken är att ungdomsorkesterns besök ska stimulera det unga kultur- och musiklivet i Västsverige och att det också ska vara positivt för integrationen.