Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unik ungdomsorkester till Sverige

Annons

Västra Götalandsregionen satsar 2,5 miljoner kronor på att ta en unik ungdomsorkester från Venezuela till Sverige. Under fem dagar i juni ska Simon Bolivar Youth Orchestra hålla konserter och öppna repetitioner i området, under ledning av Gustavo Dudamel, chefsdirigent för Göteborgssymfonikerna.

Simon Bolivar-orkestern ingår i musiksystemet El Sistema i Venezuela. Mer än en kvarts miljon unga musiker, många uppväxta under mycket fattiga omständigheter, deltar i det venezuelanska musiksystemet. José Antonio Abréu som var med och startade El Sistema fick Polarpriset för sina insatser tidigare i år. Abréu kommer också till Sverige tillsammans med Simon Bolivar Youth Orchestra.

Tanken är att ungdomsorkesterns besök ska stimulera det unga kultur- och musiklivet i Västsverige och att det också ska vara positivt för integrationen.