Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unik byggledarutbildning i Kramfors

I augusti startar en ny tvåårig KY-utbildning på Studiecentrum i Kramfors. Det handlar om en byggproduktionsledarutbildning med 20 platser.

- Det här är en unik utbildning och den enda i landet, berättar Anders Strinnholm, projektledare på Studiecentrum.

Den tvååriga kvalificerade yrkesutbildningen är skräddarsydd för byggbranschens behov och sker också i ett nära samarbete med branschen. Utbildningen har tillkommit mot bakgrund av den höga medelåldern bland bygg- och arbetsledare. Syftet med utbildningen är därför att möta det kommande behovet av byggledare.

Upptagningsområdet för utbildningen är hela Sverige och den vänder sig primärt till redan yrkesverksamma.

- En nackdel i sammanhanget är att det för närvarande är så stort tryck inom byggbranschen. Men utbildningen är även lämplig för branschkunniga som är arbetslösa och som vill utöka sin kompetens.

I utbildningen ingår en hel del praktik, eller lärande i arbete, där siktet är inställt på arbetsledarskap och kommunikation.

- Vi har ett samarbete med Mittuniversitetets byggingenjörsprogram. Studenterna har därför möjlighet att fylla på med vissa kurser och därmed få högskolepoäng. Till exempel i byggteknik, säger Anders Strinnholm.


STEN ENGBLOM
070-320 49 70