Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ungt Själevad matchade inte Assi

Josefin Larsson, systrarna Engwall och Veronica Lundholm. Det var mycket rutin som saknades då Själevad fick sig en lektion av seriesegraren Assi.
– Jag hoppas att en sådan här match stimulerar våra yngre spelare, säger Själevads Tobias Åhlander.

Annons

De tunga avbräcken (Larsson, Engwalls och Lundholm) gjorde att Själevad reste till matchen mot Assi med ett yngre lag än vanligt.

Orutinen syntes också igenom, då Assi kunde vinna stort och därmed säkra seriesegern i division 1 Norrland.

– Assi gjorde en kanonmatch och det gjorde inte vi. Det blev jobbigt med många sena avbräck, säger Själevads assisterande tränare Tobias Åhlander och fortsätter:

– Men roligt att våra unga spelare fick spela en sådan här match.

Vad tror du att det ger dem?

– Att de känner att man är i närheten, att man kan matcha i vissa dueller och att det inte är så långt upp till toppnivå. Jag hoppas att de tänker att "dit ska jag".

Själevad ligger en poäng före (med en match mer spelad) Alvik på tredjeplats. Tre matcher återstår av säsongen och det kommer att bli en hård kamp om topplaceringarna bakom Assi.

– Redan i somras sa vi att vi siktar på topp tre så nu krigar vi för att ta andraplatsen. Det skapar ett större attraktionsvärde kring klubben om vi blir tvåa, så det har stor betydelse, säger Åhlander.