Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ungdomsrådet kräver klarhet om skolflytten

På grund av den otydlighet kring var eleverna i årskurs 7-9 i Härnösands kommun ska gå i skola nästa termin och terminerna efter det så kräver Härnösands Ungdomsråd att vi får klarhet i vad ni politiker planerar för oss unga.

Ungdomsrådet har representanter från alla högstadieskolor som blir drabbade utav detta och ingen av representanterna har varken fått göra sin röst hörd eller fått någon typ utav konkret information om vad komma skall.

Enligt rådets reglemente står det: ”Ungdomsrådet är ett rådgivande, icke-beslutande organ och ett forum för överläggningar, samråd och ömsesidigt informationsutbyte mellan företrädare för ungdomar och kommunens företrädare”.

Tidigare på samma möte som man ville driva igenom förslaget om att omorganisera högstadierna så tog man beslut om ungdomsrådets reglemente, och att detta ska gälla: ”Rådet ska förstärka inflytandet i alla frågor som gäller ungdomar och tillvarata deras intressen bland annat genom att vara ett forum för opinionsbildning och kunskapsspridning”.

I början på januari 2014 fick Ungdomsrådet i uppgift att ge feedback på den kulturplan som framställts. Detta är något som vi tyckte var väldigt positivt och en utav anledningarna till att Ungdomsrådet finns. Att vi däremot inte fått varken hört eller uttryckt oss angående 7-9-flytten tycker vi är bedrövligt.

Kulturplanen rör oss, men inte alls på långa vägar lika mycket som förändringar i skolan, ungdomarna spenderar över 6 timmar i skolan per dag och då bör vi väl ändå få vara delaktiga i diskussionen?

Jesper Häggström

Härnösands Ungdomsråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel