Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ungdomsmottagningen Frejas har flyttat - vi går husesyn i nya lokalerna

Ungdomsmottagningen Frejas i Kramfors hade på torsdagen öppet hus. Besökarna fick vara med om invigningen av Frejas nya luftiga och ändamålsenliga lokaler.

Flyttningen från de gamla lokalerna i Passadenhuset till det hus där folktandvården ligger påbörjades redan i somras. Mottagningen har bara flyttat tvärs över torget, men det har tagit tid att skaffa nya möbler och anpassa lokalerna.

Då kommunen behövde lokalerna i Passadenhuset flyttade Frejas till tre rum och kök, mindre än på det gamla stället men lämpligt för behoven.

Frejas tar emot besök måndag, tisdag och torsdag efter tidsbeställning via telefon eller på nätet. På torsdagar är det dessutom dropp in mellan klockan 10 och 12. Man vänder sig till barn och unga från i första hand 13 år och upp till högst 23.

– Huvudområdet är sexuell och reproduktiv hälsa, men vi har även rådgivning om preventivmedel och psykisk hälsa samt gör graviditets- och klamydiatester, berättar Jessica Bergqvist, kurator, som tillsammans med undersköterskan Elisabeth Själander delar sin tid mellan Frejas och ungdomsmottagningen i Sollefteå. Barnmorskan Anna-Lena Lundin är i Kramfors alla dagar som Frejas håller öppet.

Kommunen har hjälp till med utsmyckningen genom att tillhandahålla konst och fotografier från det gamla Kramfors. Invigningsdagen servades tilltugg och det anordnades en tipstävling.

– Genom de kommunikatörer som jobbar med nyanlända försöker vi även komma i kontakt med unga i den gruppen. Sedan hoppas vi kunna göra nya satsningar med de pengar som regeringen nu riktar till landets ungdomsmottagningar, säger Carolin Eriksson, chef för ungdomsmottagningarna i Västernorrland.

■■ För mer nyheter om Kramfors, klicka här – och följ Allehanda.se Kramfors på Facebook.