Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ungdomarna får sin skateboardpark

Direkt efter vårterminens slut kommer skateboardramper att monteras upp vid Kramforsskolan. Det glädjande beskedet fick skateboardåkande ungdomar på onsdagen.

I veckan berättade vi om den namninsamling ett gäng skateboardåkare i Kramfors gjort. Ungdomarna hade tröttnat på att få skäll när de åkte runt på gator och torget. I onsdags gick man upp till kommunens tekniska kontor och överlämnade listor med cirka 150 namn till fritidschefen Hans Bylund.

- Han sa att man självklart måste fixa något. Sedan fick vi åka med hans bil upp till Vallen och välja ut de ramper vi vill ha, berättar Johnny Lindberg.

Man valde ut samtliga av de skateboardramper, totalt åtta stycken, som inför sommaren 2004 sattes upp vid Kramforskolan. Skateboardparken togs bort efter endast ett par månader på grund av omfattande skadegörelse.

Ungdomarna har redan börjat rusta upp ramperna. Kommunen har lovat att ställa upp med färg och material för att snygga till.

- Vi är nöjda. Och den här gången ska vi själva och våra föräldrar hålla koll så att det inte blir någon skadegörelse igen, lovar Johnny Lindberg, och får medhåll av sina kompisar.

[url=http://allehanda.se/avdelning/kramfors/27119]Läs tidigare artikel: "Ge oss en skateboardpark"[/url]

STEN ENGBLOM
070-320 49 70